به گزارش اخبار چای و به نقل از تسنیم،وزارت جهاد کشاورزی طی اطلاعیه ای اعلام کرد که میزان مصرف آب برای تولید هر کیلوگرم هندوانه در کشور کاهش یافته است و این رقم به ۲۸۶ لیتر آب رسیده است.

در این اطلاعیه آمده است: مصرف آب در تولید هندوانه طی سال های(۹۵-۹۱) از ۱۲۵۰۰مترمکعب در هکتار به ۹۷۴۰ مترمکعب در هکتار کاهش یافته است به طوری که در سال ۹۱،به ازای هر مترمکعب آب مصرفی ۲.۲ کیلوگرم محصول هندوانه تولید می‌شده است که با افزایش بهره‌وری، میزان تولید به ۳.۵ کیلوگرم به ازای هر مترمکعب افزایش یافته است.

بنابراین گزارش، می توان نتیجه گرفت که آب مورد نیاز برای تولید یک کیلوگرم هندوانه از ۴۵۵ لیتر در سال ۹۱ به ۲۸۶ لیتر در سال ۹۵ معادل ۳۷ درصد کاهش یافته است.

در بخش دیگر از این اطلاعیه آمده است: عملکرد در واحد سطح نیز از ۲۹ تن در هکتار در سال ۹۳ به ۳۲.۵ تن در هکتار در سال ۹۵ افزایش یافته است.

سیستم‌های نوین آبیاری نیز از روش‌های مرسوم به روش‌های جدیدتر و کارایی بیشتر با میزان تبخیر کمتر از آبیاری‌های بارانی به قطره‌ای و زیرسطحی تغییر یافته و در طی این چهارسال، سطح سیستم آبیاری قطره ای ۴۵.۳ درصد رشد داشته است.